Cargol treu banya

Cargol treu banya

Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 10 de maig de 2011

CONSELLS PER MILLORAR LES TRIALERES

Ja ets un biker complet, el teu nivell de tècnica és
acceptable però busques una mica més que et permeti dominar tot tipus de camins.
Per: A. del Pi
 


El sentir respecte per un camí descendent, estret i ple de pedrotes amb arrels, és totalment lògic, a més de ser una resposta pròpia del subconscient .Las trialeres poden ser un autèntic pati d'esbarjo per a alguns i una terrorífica "trampa" per a altres”.

Una trialera no es baixa bé perquè estàs com una "cabra", aquest tipus de biker, més aviat que tard, acaba "comptant ocellets". La clau a les trialeres, en la majoria dels casos, és saber triar una bona traçada, és a dir, la zona del camí més adient  o la més rápida.La millor traçada no sempre és evident i, encara que sembli una bogeria, de vegades és un esglaó ple de pedres o un subtil salt per sobre de les arrels que et condueix de manera més segura al següent tram.

La millor manera per aprendre tan pràctica habilitat és buscar un mestre, sortir amb un amic que baixi millor que tu i que tingui prou experiència .Segueix  i estudia com ho fa, alhora que imites els seus moviments aniràs superant zones que tu sol mai hauries aconseguit .

Si no coneixes a ningú tracta d'anar a "relaxada tensió" que significa anar dominant la bici però deixant que tant els braços com les cames actuen com molles. Els girs del manillar han de ser suaus, guiant la bici amb les espatlles i sense abusar del fre davanter. Tracta de no anar rígid perquè esgotaràs  els teus avantbraços, et vibrarà el cap i no podràs veure res, afegint que la teva posició ha de ser una mica retardada sense exagerar, perquè si no la roda del davant no tindrà adherència suficient per guiar la bici.

La teva mirada ha d'anar anticipant la zona pròxima per a triar la línia adequada (la traçada) i la velocitat no ha de ser excessivament lenta perquè si no les rodes de la bici s'introduiran en tots els forats i poden arribar a quedar bloquejades.

No et preocupis, la majoria d'aquestes coses possiblement ja les facis sense adonar-te'n, però per començar intenta aplicar tots aquests consells en trams curts que tinguis més o menys controlats i, amb pràctica, podràs gaudir de l'excitant sensació de baixar dominant la trialera .

1 comentari:

  1. si si llegint aqui és fàcil però un cop sobre la bici i amb la trialera plena de pals i branques no és així de fàcil ,el millor d'aixar-te anar i no tancar els ulls .
    i sempre ens queda el 112

    ResponElimina

Vídeos de sortides amb bici