Cargol treu banya

Cargol treu banya

Total de visualitzacions de pĂ gina:

dimecres, 4 de juny del 2014

Llegendes de l'Alt EmpordĂ  - La llegenda de la cabra d'or

Havent passat aquest Ăşltim cap de setmana a les terres de l'Alt EmpordĂ , on tant amablement ens ha convidat, com cada any, el nostre company-Cargol XeviU, he buscat per internet i he trobat aquesta llegenda... quan ens hi posem a buscar-la???

Fa molt de temps  hi vivia en el castell de CarmensĂł a Vilajuiga un rei moro molt famĂłs. Tenia un gran tresor d'or que ho havia aconseguit amb les batalles que guanyava a altres senyors i els feia entregar el seu or. 
Com tenia tant, va encarregar que li fessin, amb una part d'aquest or, una cabra tan gran com de les de veritat, tota d'or en el gran salĂł del castell.
Però va arribar un dia que va haver de fugir del castell perquè el va guanyar un rei cristiĂ . Com es volia emportar tot el seu tresor va carregar els cavalls, però  quan  li va tocar carregar la cabra els cavalls quedaven rebotats de tant de pes. AixĂ­ que va decidir emportar-se la cabra, amb ajuda d'uns criats, a peu a travĂ©s d'uns passadissos secrets que comunicaven el castell amb el mar fins a Port de la Selva.
Diu la llegenda que el rei moro no va arribar mai al mar i que els criats i la cabra d'or van quedar atrapats en aquells passadissos. 


3 comentaris:

  1. La calavera era de cabra o de vaca ? collons de moro...

    ResponElimina
  2. Ho sento cargols, aquest dissabte no surto.
    Tinc de pujar al Port de la Selva a buscar una cosa....

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ho podies haver dit, jo hi he anat avui...bèèeeee

      Elimina

VĂ­deos de sortides amb bici