Cargol treu banya

Cargol treu banya

Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 31 de juliol del 2011

CONSELLS PER BAIXAR MÉS SEGUR I MÉS RÀPID


Baixar és una qüestió pràctica, però una mica de teoria no ens vindrà malament ...
Per: J.L. Arce
   
Sense tensió. Has d'estar alerta però relaxat per reaccionar amb sang freda.

Esmorteeix. Has d'anar aixecat del seient, amb els genolls i els colzes flexionats per esmorteir impactes i anar dibuixant el terreny.

Baixa el centre de gravetat. S'ajup el tors i flexiona els braços i cames per aproximar el teu pes a terra i guanyar estabilitat.

Pes enrere. El pes endarrerit evitarà que puguis voltejar per sobre del manillar en pendents pronunciat. Davant d'una situació de perill, intenta per tots els mitjans aixecar la roda davantera. Si aquesta passa, ho farà la resta de la bici.

Pes fora. En les corbes estira la cama exterior i carrega tot el pes que puguis sobre ella trepitjant el pedal.

Anticipa't. Fixa la vista uns tres metres per davant de tu, en lloc de mirar immediatament davant, per anticipar al que vingui. Aprèn a llegir i interpretar el terreny.

Sigues consistent. Una baixada ràpida no consisteix a fer un tram rapidíssim ia continuació sortir-se del camí. Mantingues sempre la inèrcia i una velocitat que et permeti no cometre errors.

Busca els suports. Sempre hi ha petits ressalts del terreny que utilitzats com miniperaltes serveixen per guanyar adherència.

No saltis. Saltant es perd temps. Procura mantenir-te arran de terra.

Salta. De vegades convé saltar perquè ho exigeix ​​el terreny o perquè pots evitar un tram sense necessitat de rodar sobre ell.

Canvia abans. Frena amb antelació i engrana un desenvolupament més curt abans d'afrontar una corba tancada. Així podràs sortir-ne accelerant amb el desenvolupament adequat.

Frena. El fre davanter és el que atura la bici. Utilitza el cul com a suport i per portar la bici per on vulguis "colant-la" amb derrapades.

No frenis. Afronta els terrenys poc adherents o molt abruptes a una velocitat adequada, deixant que la bici rodi i sense usar els frens.

Pedala. Que sigui costa avall no vol dir que no guanyis temps pedalant.

Visualitza la baixada. Si coneixes el descens, repassa mentalment pensant com vas a afrontar cada secció (on frenaràs, on pedalar, com són

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vídeos de sortides amb bici