Cargol treu banya

Cargol treu banya

Total de visualitzacions de pĂ gina:

dijous, 27 de desembre del 2012


EL PEIXEGET A LA SOPA


Una vegada , en una casa que hi havia en un carrer dels afores dels Metges anant cap a puig  d'Arques, una dona estava fent el dinar. Des de primera hora del matĂ­, el seu marit i els seus fills grans eren treballant al camp i, a la casa a mĂ©s  d'ella, nomĂ©s hi havia una criatura de mesos. No se sap exactament com va ser,perĂł resulta que a mig dinar aquella dona va quedar-se sense aigua.

Com m'ho faré? es va dir preocupada.

En aquell temps, a totes les viles i a tots els masos, tothom que volia aigua havia d'anar a cercar-la a mines, a fonts i a pous, i, en els Metges que sempre ha estat una terra on l'aigua ha marxat massa de pressa, per tenir-ne havien de fer una bona caminada.

Aquella dona va acostar-se fins al bressol on dormia el seu fill petit i, com que el va veure amb cara de no despertar-se, va afanyar-se a sortir de casa. No faltava gaire perquè l'home i els seus fills grans vinguessin a dinar. Sempre duien molta pressa i molta gana.

En comptes d'anar fins al pou com acostumava, va decidir anar a la mina. Deien que l'aigua del pou era molt millor que no pas la de la mina, però, d'un lloc a l'altre, hi havia cinc minuts de distància i no era qüestió de perdre el temps amb romanços.

Un cop en aquell lloc, la dona va omplir galledes i barrals d'aigua i va tornar de pressa cap a casa. De tant ràpid que va anar no es va fixar que a dins del barril hi havia un peixeget. Com encara deu saber molta gent, un peixeget és un animal del dimoni. Són salamandres, viuen a l'aigua i no fan cap mal si no se'ls molesta, però, si hi ha algú que els empipa, deixen anar un verí que mata.

De nou  a la cuina, aquella dona va bullir l'aigua, sense adonar-se que hi havia un peixeget a l'olla.Aquell dia, de primer plat feia sopa. Tothom que en va menjar va morir. NomĂ©s la criatura va salvar-se.

Extret del llibre el poble dels centfocs.

4 comentaris:

  1. Molt bona aquesta historia, tindriem que intentar trobar aquesta mina!!!!!!!!
    Montarem una sortida per buscar-la.
    Encare que jo crec que se on esta........;...;

    ResponElimina
  2. jo també m'apunto a trobar-la.
    Després de parlar avui, ma vingut a la ment on podria estar el carrer
    del que parla la historia.

    ResponElimina
  3. Molt Bona Historia,jo amb penso que ja sè on és aquesta font,hi hem estat moltes vegades!!!!

    ResponElimina

VĂ­deos de sortides amb bici