Cargol treu banya

Cargol treu banya

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 29 d’abril del 2015

Comparació de la mida de les rodes

ACCELERACIÓ

El temps i l'esforç necessaris per accelerar una roda depenen del seu diàmetre. Una roda 26 posseeix la menor massa rotatòria i és, per tant, la més ràpida en reaccionar. La roda 29 presenta la menor resistència a la rodadura quan està en moviment. Una roda 27 suposa un compromís entre totes dues.

ANGLE D'ATAC

Com més gran és el diàmetre de la roda, tant menor és el seu angle d'atac davant les irregularitats del terreny o els obstacles. Per això, amb rodes més grans resulta més fàcil superar-los.


MILLOR COMPORTAMENT EN RODAMENT

Un altre avantatge d'una roda de gran diàmetre és el seu millor comportament de rodament sobre superfícies irregulars. A causa del radi més gran, la roda pot lliscar millor sobre irregularitats molt seguides i mantenir així la dinàmica i la velocitat en les corbes.
PES

Una roda 27 és un compromís molt sol·licitat ja que amb prou feines pesa més que la variant 26 del mateix tipus constructiu i idèntic tipus de pneumàtic. La diferència de pes entre una roda 29 i una altra 27 equival aproximadament a la diferència existent entre una roda petita i una mitjana.


MÉS TRACCIÓ

Com més gran és la roda, més gran és la superfície del pneumàtic en contacte amb el terra. I com més gran és aquesta superfície de contacte, major tracció té el ciclista. Aquesta és la raó per la qual resulta més fàcil maniobrar i frenar amb pneumàtics grans.
DINÀMICA

Les rodes de gran diàmetre són les més adequades per mantenir la dinàmica. Tot i que costa més esforç accelerar en la fase d'arrencada, després es conserva millor la inèrcia causa de la major massa, l'angle d'atac més petit i el millor comportament de rodament sobre terreny irregular.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vídeos de sortides amb bici