Cargol treu banya

Cargol treu banya

Total de visualitzacions de pĂ gina:

dimarts, 1 de desembre del 2015

Com preparar-te si ets diabètic

Com ja sabeu, la marató de tv3 aquest any tracta sobre la obesitat i la diabetis. Per aquest motiu, us deixem aquest article de sobre com preparar-te per fer esport, en aquest cas més centrat en el ciclisme, en el cas de que siguis diabètic.


Preparant-te per una Cursa si ets Diabètic.

Per ser un ciclista professional o simplement gaudir anant en bici i ets diabètic i penses que per ser un exercici que porta molt esforç i desgast físic no ho pots fer, deixa'm dir-te que la diabetis o ser diabètic no és un limitant o no has posar-ho com un factor limitant ja que hi ha formes de prevenir o evitar que t'afecti en un entrenament o en una competició.

Anem doncs amb uns consells o mesures preventives que has de prendre per poder entrenar o competir sense que l'ésser diabètic t'afecti i l'experiència resulti divertida i bastant gratificant fent que vulguis tornar a fer-la sempre.

- Has d'augmentar a la teva dieta el consum d'hidrats de carboni, ja que necessitaràs tenir molta més energia per poder aguantar i donar el millor esforç mentre pedaleges ja que en les diferents etapes de la carrera o entrenament hi hauran variants en la intensitat, depenent de si hi ha pujades i baixades, l'estat o tipus de terreny en el què estaràs, etc, ja que són coses que has de prendre en compte al moment de preparar-te i més si ets diabètic.

- Mentre et prepares pots incloure a la teva dieta molta pasta ja que és rica en hidrats de carboni que et proporcionen aquesta energia extra que necessites, a més que és un aliment fàcil de digerir i l'organisme absorbeix de manera ràpida tots els seus nutrients. També has de menjar alguna cosa abans de començar la ruta o entrenament; et recomano que almenys de dues a tres hores abans de començar, una porció de fruita o una porció d'ametlles amb mel ja que això et proporciona el sucre que necessites durant la competència . Recorda: no has de menjar aliments fregits o amb greix saturat; en comptes d'això menja aliments amb greix natural. Després de la cursa has de tornar a consumir fruita o porció d'ametlles amb mel ja que necessites reposar els nivells de glucosa dels quals van baixar durant la carrera i així evitar una hipoglucèmia.

- Com bé sabem no tots els diabètics necessiten injectar-se insulina i controlen els seus nivells de sucre únicament controlant el que consumeixen a l'hora de dinar, però si ets dels diabètics que utilitza insulina per controlar els seus nivells de sucre, has de saber que abans de qualsevol carrera o entrenament cal consultar amb el metge endocrí i que ell et digui com deus reduir la dosi d'insulina durant la carrera o entrenament. O bé et dirà com has de d'equilibrar el consum d'hidrats de carboni en els àpats i la insulina que has injectar.

- Durant el recorregut de la cursa o durant l'entrenament has de mesurar com estan els teus nivells de sucre. Porta sempre el teu glucòmetre i a la meitat del recorregut o entrenament atura't i mesura't el sucre, així si és necessària una porció d'ametlles amb mel o qualsevol altre aliment amb hidrats de carboni podràs menjar-lo i evitar qualsevol símptoma de descompensació.

- Recorda sempre comunicar als teus companys o amics que ets diabètic així ells sabran que fer en el cas d'una descompensació o hipoglucèmia. Porta també amb tu un GPS i un telèfon per poder trucar i demanar ajuda en cas d'una emergència.

- Planifica sempre tot el teu recorregut i les mesures de precaució que prendràs sent diabètic, fes-ho sempre amb l'ajuda de tu metge endocrí.


Font:
http://www.marchasyrutas.es/blog/preparandote-para-una-carrera-si-eres-diabetico/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VĂ­deos de sortides amb bici