Cargol treu banya

Cargol treu banya

Total de visualitzacions de pĂ gina:

dilluns, 16 de maig de 2011

BAIXAR AMB SEGURETAT

Principio del formulario
BAIXAR AMB SEGURETAT

Quan el terreny es posa de baixada, comença la diversiĂł ..., o el patiment! Tot depèn de com siguis capaç d'afrontar la baixada.
Per: A. del Pi .
Començarem per tres consells que has de fer creences
1-No perdis la concentraciĂł en la baixada, sobretot quan estiguis cansat. Una arrel humida o una pedra rodada poden desequilibrar-te i si no vas atent no tindrĂ s temps de reaccionar.
2-Controla la bici, no ella a tu. Fes servir els braços per pentinar el terreny i treure la bici de forats, reparteix bĂ© els pesos i  els frens amb racionalitat en funciĂł del terreny pel qual circuleu.
3 - No intentis millorar jugant-te el tipo. Acumula quilòmetres de descens controlat i aprèn com reacciona la teva bici en cada terreny. Repeteix una baixada curta i cada vegada els farĂ s mĂ©s rĂ pid en aquesta i en altres amb l'experiència i confiança.


AQUESTA ÉS LA BONA POSICIÓ


- Baixa el punt de gravetat. Aplana el tronc i flexiona les extremitats, aixĂ­ la bici s'adhereix millor al terreny i el cos absorbeix de manera natural els impactes. Controla la situaciĂł del seient per si la pendent s'inclina i has de donar-li pas entre les cames cap al pit.
-Reparteix bĂ© els pesos. Has de ser sensible a les necessitats d'adherència de la bici en funciĂł de la velocitat de baixada i  pronunciades que siguin les corbes. Si baixes molt rĂ pid no t'oblidis de donar-li el pes necessari a la roda davantera o perdrĂ s el control sobre la direcciĂł i la frenada.
-Vista al capdavant. Obre bĂ© aquests ullets i prepara't per al que ve. Si vas mirant el obstacle  que ve immediatament a la  teva roda davantera, no podrĂ s posicionar correctament. Si les llĂ grimes inunden els teus ulls, fes un fort i rĂ pid parpelleig i que caiguin les  llĂ grimes, ja que necessites controlar fins al mĂ©s mĂ­nim detall sobre l'estat del terreny.
-Un dit en cada fre. El fre que principalment  detĂ© la bici Ă©s el davanter, però el del darrere et dona  mĂ©s seguretat i eficiència en la frenada. Els dits que agafen amb força el manillar sĂłn el dit petit i anular, per la qual cosa porta sempre com a mĂ­nim l'Ă­ndex recolzat ambdues manetes de fre. Mai accionis els frens de manera molt violenta a no ser que t'hagis passat i sigui necessari.
TRUC
Regula la distĂ ncia de les manetes de fre de la manera que et sentis mĂ©s segur. Uns prefereixen que la maneta freni molt a prop del puny i altres molt lluny. Prova regulant el cargol d'abast. Baixar el seient en els descensos Ă©s un gran avantatge per als mĂ©s porucs. Posa un tancament rĂ pid o una tija telescòpica, n'hi ha d’automĂ tiques  amb comandament d'acciĂł immediata, si el pendent et terroritza.

Final del formulario

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VĂ­deos de sortides amb bici