Cargol treu banya

Cargol treu banya

Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 16 de maig del 2011

BAIXAR AMB SEGURETAT

Principio del formulario
BAIXAR AMB SEGURETAT

Quan el terreny es posa de baixada, comença la diversió ..., o el patiment! Tot depèn de com siguis capaç d'afrontar la baixada.
Per: A. del Pi .
Començarem per tres consells que has de fer creences
1-No perdis la concentració en la baixada, sobretot quan estiguis cansat. Una arrel humida o una pedra rodada poden desequilibrar-te i si no vas atent no tindràs temps de reaccionar.
2-Controla la bici, no ella a tu. Fes servir els braços per pentinar el terreny i treure la bici de forats, reparteix bé els pesos i  els frens amb racionalitat en funció del terreny pel qual circuleu.
3 - No intentis millorar jugant-te el tipo. Acumula quilòmetres de descens controlat i aprèn com reacciona la teva bici en cada terreny. Repeteix una baixada curta i cada vegada els faràs més ràpid en aquesta i en altres amb l'experiència i confiança.


AQUESTA ÉS LA BONA POSICIÓ


- Baixa el punt de gravetat. Aplana el tronc i flexiona les extremitats, així la bici s'adhereix millor al terreny i el cos absorbeix de manera natural els impactes. Controla la situació del seient per si la pendent s'inclina i has de donar-li pas entre les cames cap al pit.
-Reparteix bé els pesos. Has de ser sensible a les necessitats d'adherència de la bici en funció de la velocitat de baixada i  pronunciades que siguin les corbes. Si baixes molt ràpid no t'oblidis de donar-li el pes necessari a la roda davantera o perdràs el control sobre la direcció i la frenada.
-Vista al capdavant. Obre bé aquests ullets i prepara't per al que ve. Si vas mirant el obstacle  que ve immediatament a la  teva roda davantera, no podràs posicionar correctament. Si les llàgrimes inunden els teus ulls, fes un fort i ràpid parpelleig i que caiguin les  llàgrimes, ja que necessites controlar fins al més mínim detall sobre l'estat del terreny.
-Un dit en cada fre. El fre que principalment  deté la bici és el davanter, però el del darrere et dona  més seguretat i eficiència en la frenada. Els dits que agafen amb força el manillar són el dit petit i anular, per la qual cosa porta sempre com a mínim l'índex recolzat ambdues manetes de fre. Mai accionis els frens de manera molt violenta a no ser que t'hagis passat i sigui necessari.
TRUC
Regula la distància de les manetes de fre de la manera que et sentis més segur. Uns prefereixen que la maneta freni molt a prop del puny i altres molt lluny. Prova regulant el cargol d'abast. Baixar el seient en els descensos és un gran avantatge per als més porucs. Posa un tancament ràpid o una tija telescòpica, n'hi ha d’automàtiques  amb comandament d'acció immediata, si el pendent et terroritza.

Final del formulario

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vídeos de sortides amb bici